Sagt om våra projekt

”Systrami lyfter ungdomars värde i samhället och ger barn och unga hjälp till självhjälp. Både i grupp och individuellt bemöter de människor med ett intersektionellt och feministiskt perspektiv, både i teori och praktik. Kan varmt rekommenderar dem!”

Caroline Sheela Karlsson, fd verksamhetschef Unga station Järva, Stockholms Stadsmission

”Från första träffen med Systrami var det tydligt att Systrami består av ett mycket entusiastiskt team. Ett team som hanterar ett öppet tankesätt, visar professionalitet och kunskap och ser behovet i samhället. Inte minst där vi jobbar med utländskfödda personer. Vi upplever deras kreativitet och flexibilitet som mycket positiv. Vi anlitar därför Systrami för andra gången och kan absolut rekommendera denna organisation.”

Heico Basten, projektledare, Mötesplatsen Sollefteå

”När vår förening sökte en bra samarbetspartner för det integrationsprojekt vi driver inom ramarna för våra olika verksamheter, kom vi i kontakt med Emelie och Amelie från Systrami. De gav från första början ett oerhört professionellt och seriöst intryck, och detta har ytterligare förstärkts under det halvår vi har haft stöd av dem – ett stöd som starkt bidragit till ett mycket lyckat projekt!”

Håkan Byström, vice ordförande, Kramfors-Alliansen

”Arbetet med att skapa meningsfulla plattformar där ungdomar kan mötas och utvecklas är det absolut viktigaste för en hållbar framtid.”

Annica Lewander, vd, Lewander & co

”Jag träffade Emelie i Tensta 2011. Hon hade en idé om att skapa en verksamhet för unga tjejer. Den skulle bygga på delaktighet där tjejerna fick formulera sig kring vad de var nyfikna på, vad de inte hade kunskap om och vad som kunde vara utvecklande för dem. 30 pigga tolvåringar kom till Blå Huset i Tensta för att delta i Systrami och samskapa innehållet. Varje vecka träffade ledarna i Systrami dessa unga tjejer, och tillsammans vidgade de sina referensramar och upptäckte världen.
Med stor empati och engagemang, med kunskap och tålamod navigerar Systrami tillsammans med tjejerna mot vuxenlivet. Ibland i hård motvind och omvärldens ifrågasättande, men aldrig utan att tappa fokus på vad som är viktigt; tjejerna. Jag träffar dessa unga kvinnor från Tensta ibland i olika sammanhang idag, sex år senare. De är vuxna nu, kvinnor som tar för sig, sätter gränser och har skinn på näsan – framtidens ledare. Det kommer gå bra för dem i livet.”

Mija Bergman, verksamhetschef Kultur- och Fritidsförvaltningen, Huddinge kommun

© Copyright Systrami 2017